La seguretat sanitària als casals d’estiu

Redacció: Dolors Farré i Maure Vidal | Premsa Anima’ns

La incertesa amb la què ens trobem en aquests moments, no fa que no deixem de pensar en els projectes de l’estiu que enguany ens han demanat més les entitats de sempre i alguns nous clients que ens han fet confiança.

En aquests moments, a manca de notícies oficials, i havent rebut algun esborrany estem treballant amb una sèrie de recomanacions que s’han anat parlant. Es un document intern i que complementarem amb l’oficial que esperem poder rebre’l properament. Per això plantegem:

1 |L’espai del Casal higienitzat. Amb una neteja de desinfecció total del casal prèvia. I amb una neteja a fons diària. També ventilarem constament. Tot i que la majoria d’activitats les contemplem fer-les a l’aire lliure.

2 | Entrades i sortides a l’activitat. L’entrada que serà esglaonada. Hi haurà un dels monitors que prendrà la temperatura i farà unes preguntes de protocol en relació a l’estat de salut. També s’higienitzaran les mans. Aquesta revisió serà diària. Les famílies no podran entrar al recinte de l’escola i a l’arribada s’haurà de respectar la distància social, encara que també serà un moment per poder aclarir possibles dubtes. Valorem la possibilitat que a l’accedir s’hagin de canviar de roba, a l’entrada i a la sortida, i higienitzar les sabates.

3 | Durant l’activitat. Es proposaran activitats a l’aire lliure principalment, a zona d’ombra, degut a les altes temperatures que hi ha durant l’estiu. L’ús de mascareta, serà necessària quan no es pugui mantenir la distància social. Hi haurà una neteja constant de mans, preveiem que d’1 a 2 cops a l’hora o en funció de les activitats que es desenvolupin. A part la proposta d’activitats anirà a mantenir una distància social, sabent que és molt díficil evitar-la, en tot cas no la promocionarem.

4 | El nostre personal. Prèviament haurem treballat amb professionals del món sanitàri sobre com dur a terme i executar amb la màxima rigorositat les mesures. A més, el mateix protocol que haurem fer prèviament als nens i nenes ells també l’hauran passat amb control a les oficines centrals de l’empresa. A més el nostre personal, anirà amb les EPI’s corresponents.

Aquestes són algunes de les mesures amb les que hem estat pensant més a l’espera de tenir-ne unes de concretes i oficials per detallar-vos-ho properament. Si penseu amb alguna mesura concreta estem a la vostra disposició.

Posted in Estiu 2020.