Finalitza la primera setmana de l’”Aventura emocional” amb un èxit bestial

El passat divendres va finalitzar amb èxit la primera setmana de la nova i original activitat “Aventura emocional”, que va tenir lloc a l’espai natural “Òdena Village”. Tal i com defineixen ells mateixos, l’objectiu principal és “que els infants puguin ampliar el seu espai emocional interior d’una manera autònoma i creativa dins d’un grup integrador que accepta la diversitat i l’enfoca cap al creixement social”.

Així doncs, aquest experiment emocional per a nens i nenes va donar els seus fruits gràcies a ells mateixos, però també a la dinàmica que hi han volgut donar els seus creadors. Com a punt destacable, cal dir que el fil conductor va ser una història fantàstica en la qual cada nen representava un animal, que era el mateix al llarg de tota la setmana.

Per tant, cada dia es començava llegint una pàgina del conte i es cantava un tros de la cançó que acabarien cantant davant dels pares l’últim dia de l’activitat. A partir d’aquí, es va dedicar cada dia a experimentar amb una emoció concreta, anem a pams.

El dilluns va ser el dia de l’alegria, en què es va fer una gimcana on els nens explotaven tan les seves habilitats socials com animals.

El dimarts ja es van enfrontar a una emoció més complicada, la ira (que pot portar a la frustració). En aquesta jornada van anar a fer una excursió al Puig Aguilera durant tot el dia i van poder gaudir d’un meravellós entorn natural tot fent una caixa bandolera. La por i la confiança, aquestes van ser les dues emocions que van tractar durant el dimecres.

Va ser un dia en què els nens van poder estar en contacte amb altres animals, els rucs. El premi gros va arribar al final, quan hi van muntar. Ara bé, també els van donar menjar, els van netejar, raspallar i fins i tot guiar. Per tancar el dia, van acabar de decorar la caixa bandolera que van començar dimarts.

El dijous va servir per valorar les habilitats de cadascú tot refrescant-se a la piscina. L’emoció a tractar va ser la tristesa.

Ja per acabar la setmana, els nens es van dedicar a fer jocs per treballar la sorpresa. La resta del matí va servir per pintar les habilitats de cadascú i fer l’últim assaig general de la cançó que representarien aquella mateixa tarda davant dels pares. Ara bé, després de totes les emocions que havien tractat durant la setmana, era impossible que estiguessin nerviosos, no tenien excusa! I així va ser, van cantar davant dels pares sense por i després els van ensenyar les activitats que havien fet i també l’espai on van passar-hi tota la setmana.

Després d’una gran experiència per a tots, tan pels nens com pels monitors, la setmana del 11 al 15 de juliol es farà la segona ronda de l’activitat, us hi esperem.

Posted in Estiu 2016 and tagged , , , .