La incògnita. Hi haurà Casals d’estiu?

Maure Vidal Gabarró|Gerent Anima’ns

Whatsapps, trucades, mails, converses amb famílies, comissions de famílies,.. No us podeu arribar el munt de vegades que ens han fet aquesta pregunta la darrera setmana.

Sabent que a l’escola, amb el format pre COVID19 ja no s’hi tornarà, fins el setembre sembla ser. La idea es que a final de juny puguin arrencar els Casals d’Estiu, amb un format força atípic i amb unes consideracions què ens fem a mode de pregunta i perquè pugueu reflexionar la vostra resposta?

  1. Fins el 19 de juny, els infants no es podran trobar a l’escola, però a partir del dia 22, data prevista perquè alguns casals s’inicin, amb una primera setmana partida per Sant Joan començarà el casal d’estiu tal com sempre l’hem entès?
  2. Viurem un casal d’estiu, on hi haurà una part curricular, segons competències, de cada edat amb monitors i monitores fent de “mestres de reforç”?
  3. En alguns casos, és molt atípic veure que els casals d’estiu també es realitzen durant el mes d’agost. Tindrem casals d’estiu actiu més enllà del 31 de juliol?
  4. Quines dimensions tindran com a màxim els casals d’estiu? Tindrem limitacions de casals d’estiu de com a molt 50 alumnes, 40-30-80?
  5. Les mesures de seguretat com seran? Hi hauran recomanacions diferents d’ús o no ús de mascareta en funció de l’activitat que desenvolupi?
  6. La neteja i desinfecció dels espais. Qui la farà? Com es farà?
  7. Posarem els mateixos materials de protecció i seguretat a disposició dels organitzadors? Com si fos una activitat pública?

Reflexions llançades a l’aire, des de la construcció, perquè ara el que menys importa és l’economia i el que més importa es la salut de les persones.

Posted in Estiu 2020.