Acaba el casal d’estiu a Santa Coloma de Queralt…i amb ell les activitats d’estiu!

Enguany hem organitzat el Casal d’Estiu de Santa Coloma de Queralt. Aquesta ha estat l’activitat que més ha durat dins de les programades per Anima’ns durant l’època estival, i és que ha durat ni més ni menys que nou setmanes de l’estiu. Va ser un casal intens, on els monitors i monitores vam conviure amb els nens i nenes quasi tots els dies de les vacances, i vam formar una família. Només vam deixar de veure’ns les cares dues setmanes. Us explicarem com va anar l’última setmana que vam conviure junts :
 Després de vuit setmanes de casal, que es diu ràpid, arribava la última, la novena. En aquesta última, ens sorprèn el conte de l’aneguet lleig, que després de posar-ho a la rentadora, resulta que l’aneguet no és que sigui lleig, sinó diferent, especial, motiu pel qual està content i ens ho expressa amb claredat el primer dia. Aprofitant la seva presència i per fer-li més acollidora la seva estància durant la setmana amb nosaltres, el dimarts, a partir de la reutilització de diferents materials com taps de suro, culs de garrafes i branques d’arbres mortes, creem una joguina, una bassa de pesca d’aneguets. El dimecres, aprofitant la calor que encara feia, vam fer la tradicional guerra d’aigua, a més, tornà a aparéixer l’aneguet, que ens va fer reflexionar sobre l’aspecte de ser diferents, de fer coses que no acostuma a fer tothom, de seguir el que escoltem, ens diuen als mitjans de comunicació i altres reflexions molt interessants. Com també va ser interessant l’excursió de dijous, on vam visitar l’ajuntament i ens va rebre l’alcalde, fet que ens va aproximar al seu càrrec i a la seva persona i vam poder resoldre tota mena de dubtes que teníem sobre el poble i sobretot sobre l’ajuntament. I per últim, el divendres, dia de comiats, d’emocions, de melancolia… Però que vam culminar amb una representació teatral del grup de grans, CASAL, per al grup de petits, CASALET, que van aplaudir i celebrar amb força.
 Ha sigut un projecte ambiciós alhora que engrescador, en el qual ens hem sentit molt ben acollits, tant per famílies, escola, AMPA i també pel poble. Ara toca el curs escolar, que desitgem que comenceu amb força. Aviat podreu trobar totes les fotografies i vídeos que ha donat de si el casal al Facebook d’Anima’ns, i també podeu fer un cop d’ull a la resta d’activitats que hem fet a Anima’ns consultant el hastag #EstiuAnimans o a la web estiu.animans.cat! Molt bon inici de curs a tothom i fins l’any que ve!
Posted in Estiu 2017.